oleh: sieda Ayam cola

Ayam_coke

resepi yang saya paling suka. Gambar dr laporan masakan


Created on : 24-03-2008

Print

E-mail kepada teman

Tulis Laporan




Share


Bahan-bahan ( 2 orang )

  • paha ayam seketul (kelar2)
  • 2 cm halia (hiris halus2)
  • serai sebatang (diketuk)
  • garam dan perasa
  • 1 tin coca cola

Cara-cara

  1. masukkan ayam,serai halia,garam dan perasa kedalam kuali,kemudian masukkan cola
  2. masak dengan api perlahan,tutup kuali,masak hingga airnya hampir2 kering
  3. kemudian angkat,dah bole makan dah,sedap hingga menjilat jai...nyum....nyumm....sedap mkn dgn nasi panas

Tag

ayam


Laporan Masakan Bergambar (2)

Ayam_coke
28-03-2008
sedap!! satu kelainan dalam masakan ayam..
Laporan oleh: nor_67
Dscf7510
10-05-2009
menarik..yummy..mudah..murah..dan menyelerakan..
Laporan oleh: nazfaylahs

Komentar (10)

24-03-2008, aa_iezah komentar :

menarik gak tgk resepi ni, 1st time dgar msak ayam guna air coke tp sieda nape x letak gmbarnye skali baru lebih ngancam :)


24-03-2008, yatiezaini komentar :

aa_iezah..mmg sedap ayam yg masak dgn air coke ni.. my sis pernah buat ayam BBQ ikut resepi dlm buku Anita Sarawak..perap ngan diet coke ..yummiezzzz.. lagi lama perap lagi mesra alamm.. ayam nya lagi lembut.... ;~)...


24-03-2008, yatiezaini komentar :

maaf ya sieda.. x kn seketul jer paha ayam.. sikit nyer mkn.. siap tuk 2 org lagi tu... pastu coke nya sampai 1 tin.. ??????


24-03-2008, aa_iezah komentar :

Oo.. yer ke yatie, kalu cam 2 pas ni i try wat then i hntrkan gambar ke bilik laporan kay. :D


25-03-2008, haz_amon komentar :

setahu saya air coke 2 ganti air beralkohol...sbb kita tak leh bubuh arak kan?


25-03-2008, sieda komentar :

x per saya suka guna 1 tin cola tu untuk seketul paha ayam,supaya lebih rasa colanya,lagipun terpulang nak berapa ketul,sbb masa saya buat tu saya makan dgn adik saya jer


28-03-2008, nor_67 komentar :

kpd sapa2 yg nak cuba resipi ni, disarankan tak perlu lg masukkan gula.. sbb air coke tu dah manis.. :)


07-07-2008, farra09 komentar :

tghari td try wat ayam cola nie..4 the 1st time..it works..n yummy!!


17-05-2009, azatie komentar :

i bgtau kt husband i resepi ni.dia ckp tkut nk try.cam pelik je,tp tie nk try jgk n jeng2..present kt hubby bg dia try coz sume yg dh try ckp sedap


29-06-2011, pencil komentar :

nak sedap lg,pakai ayam kampung...coz isi dia lg manis..


Untuk posting komentar, perlu login terlebih dahulu